Responsabilitat social

Quina és la nostra missió?

Ser una opció eficaç, atractiva, sostenible i fiable per a les necessitats de mobilitat urbana i interurbana de la ciutadania. Ser un operador de referència per a les nostres administracions i els nostres usuaris.

Quina és la nostra visió?

Esdevenir empresa de referència al delta nord del Baix Llobregat, posant la nostra experiència al servei de la ciutadania i manifestant el nostre compromís i implicació amb els treballadors, clients, usuaris i medi ambient.

Quins són els nostres valors?

Empresa amb dilatada experiència que fonamenta la seva actuació en la honestedat, la transparència, la professionalitat i la ètica en les seves relacions, tant internes, com envers la societat. Empresa compromesa amb la innovació en favor d’una mobilitat sostenible i segura, amb la igualtat de gènere i amb una gestió empresarial de triple resultat: econòmic, social i mediambiental.

Codi ètic

El Codi Ètic i de Conducta de Soler i Sauret constitueix el compromís que ha estat en l’esperit i la manera de fer de la nostra companyia des de la seva creació l’any 1925.  El Codi Ètic recull la nostra missió i visió com a empresa, i els principis i pautes d’actuació que han de permetre un comportament ètic i responsable de totes les persones professionals que formem part de l’empresa.

Des de Soler i Sauret, considerem que el compromís i l’exemplaritat que han de manifestar els agents econòmics i empresarials no acaba amb la producció i prestació de béns i serveis de qualitat, sinó que requereix que tots els processos, les relacions, intercanvis i persones que ho fan possible, siguin tractats amb respecte, dignitat i justícia.

Mitjançant el Codi Ètic i de Conducta  manifestem envers la societat la nostra voluntat inequívoca de guiar-nos per uns valors que defineixin qui som i com ens comprometem a mantenir-los.

De manera simultània a la publicació i comunicació del Codi Ètic, i per tal de vetllar per a que els  criteris i principis del present Codi Ètic siguin aplicats degudament, Soler i Sauret ha creat un Canal Ètic on puguin presentar-se denúncies gestionat pel Comitè de Responsabilitat Social Corporativa de la companyia.

Descargar pdf

Acció social

Taps solidaris

Ja portem un any col·laborant amb la Fundació Catalana per a la Paràlisis Cerebral en la iniciativa “Taps solidaris”. Enguany renovem el nostre interès en continuar col·laborant en aquest projecte solidari. El projecte de taps solidaris funciona a partir del concepte...

Taps Solidaris

A Soler i Sauret hem començat a col·laborar amb la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral amb la iniciativa “Taps solidaris”. El projecte “Taps solidaris” funciona a partir del concepte d’economia circular, donant utilitat a un residu com a matèria prima. Amb...

Informe de progrés 2021

Per sisè any consecutiu, Soler i Sauret, com a soci signant del Pacte Mundial de Nacions Unides, ha realitzat l’informe de progrés corresponent a l’any 2021. Amb aquest informe ens comprometen a fer arribar als nostres grups d’interès informació sobre la nostra...

Soler i Sauret i la Fundació Nou Xamfrà

Soler i Sauret i la Fundació Nou Xamfrà

Dins de la seva estratègia de Responsabilitat Social, Soler i Sauret considera la inserció social i laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual com a element important per la consecució d’una igualtat d’oportunitats efectiva, potenciant...

Ajuda a Ucraïna

Soler i Sauret ha col·laborat econòmicament amb la campanya “Ajuda a Ucraïna” de la Fundació PIMEC. La Fundació PIMEC ha posat en marxa una campanya d’ajuda a les persones afectades pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. Davant l'emergència de les persones migrades a...

Informes RSC
Global compact spain

El pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact) és una iniciativa que va ser presentada per Kofi Annan l’any 1999 al Fòrum Econòmic Mundial a Davos. Es tracta d’un instrument de lliure adhesió dirigit a empreses, organitzacions i sindicats que es comprometen a implementar Deu Principis d’acceptació universal per tal de promoure la Responsabilitat Social Empresarial. Els Deu Principis queden estructurats dins de 4 grans grups:

  • Drets Humans
  • Estàndards Laborals
  • Medi Ambient
  • Anti Corrupció

El Pacte Mundial proporciona un marc pràctic per tal de desenvolupar, implementar i difondre polítiques Responsabilitat Social i bones practiques.

Els 10 Principis del Pacte Mundial:

  1. Les empreses han de recolzar i respectar la protecció dels Drets Humans fonamentals, reconeguts internacionalment, dins del seu àmbit d’influència.
  2. Les empreses han d’assegurar que no són còmplices en la vulneració dels Drets Humans.
  3. Les empreses han de recolzar la llibertat d’afiliació i el reconeixement efectiu del dret a la negociació col·lectiva.
  4. Les empreses han de recolzar l’eliminació de tota forma de treball forçós o realitzat sota coacció.
  5. Les empreses han de recolzar la eradicació del treball infantil.
  6. Les empreses han de recolzar l’abolició de les pràctiques de discriminació al lloc de Treball.
  7. Les empreses hauran de mantenir un enfocament preventiu que afavoreixi el Medi Ambient.
  8. Les empreses han de fomentar les iniciatives que promoguin una major responsabilitat ambiental.
  9. Les empreses han d’afavorir el desenvolupament i la difusió de les tecnologies respectuoses amb el Medi Ambient.
  10. Les empreses han de treballar contra la corrupció en totes les seves formes, incloses l’extorsió i el suborn.

Per a més informació, podeu accedir al web Internacional del Global Compact clicant damunt el logo de Nacions Unides.

Com a socis signants del Pacte Mundial de Nacions Unides, ens comprometen a divulgar anualment un informe de progrés on es faci arribar als nostres grups d’interès informació sobre la nostra actuació sostenible i l’evolució en la implementació de mesures per integrar els 10 principis del pacte.

Clicant damunt del logo superior, accedireu a l’enllaç on es pot consultar el nostre informe de progrés més actual al web de la Xarxa Espanyola de Pacte Mundial. També podeu accedir, a continuació, als darrers informes:

> Informe de Soler i Sauret 2016

> Informe de Soler i Sauret 2017

Informe de Soler i Sauret 2018

Informe de Soler i Sauret 2019

> Informe de Soler i Sauret 2020

> Informe de Soler i Sauret 2021

Ves al contingut