El dimecres 7 de febrer vam posar en funcionament el nostre primer autobús elèctric. L’autobús té una llargada de 10,7 metres, capacitat per a 70 persones usuàries, és accessible a persones amb mobilitat reduïda i el seu consum és de 113 kWh per cada 100 km. La càrrega nocturna de les bateries es realitza a les cotxeres de Soler i Sauret.

La línia per on circularà  aquest autobús elèctric és la L71, que uneix Sant Vicenç dels Horts amb Torrelles de Llobregat. Aquesta és una de les set línies interurbanes que connecten estacions d’FGC amb nuclis urbans i industrials i que el Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, està renovant amb autobusos elèctrics.

Ferrocarrils va realitzat els estudis tècnics-econòmics per a fer possible aquesta electrificació a les línies d’aportació a la seva xarxa, facilitant d’aquesta manera la realització de l’electrificació als operadors implicats en aquests serveis. A més, FGC contribueix econòmicament al cost diferencial que facilita el canvi, mitjançant els convenis de cofinançament a mida de cada línia.

Aquesta és una iniciativa que respon a la política de descarbonització de la mobilitat que impulsa el Govern i que suposarà la reducció de l’emissió de 800 tones anuals de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera. És una acció que contribueix a la millora de la qualitat de l’aire i també a la reducció de la contaminació acústica. Es tracta, de fet, d’una iniciativa inclosa en el Compromís d’Acció Climàtica del Govern i en l’Estratègia 10/30 d’FGC, d’acord amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El dimarts 6 de febrer es va fer l’acte d’inauguració del nou autobús amb la presencia de la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, dels alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino Haro, i Torrelles de Llobregat, Joan Juncà Mèlich, del director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella i Fortuny, i del conseller delegat de Soler i Sauret, Joan Soler Moll.

 Inauguració Bus Electric L71 1   Inauguració Bus Electric L71 2

Skip to content